Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 25 návštěvníků)

Jak na potah...

0.0
Jak na potah...

Potřebné ingredience

Dortový nůž, dvě žehličky, nožík na obříznutí potahu od dortu, dvě rovné podložky. Jedna finální podložka pod dort.

Postup přípravy

Jelikož se mi vyrojilo pár dotazů, jak to dělám, že mám potahované dorty s ostřejšími hranami, nafotila jsem Vám postup jak to dělám já. :) Vím, že nepřicházím s žádným objevem. Jsem si jistá, že to stejně dělá většina z Vás. Toto není pro zkušené, ale snad to pomůže všem začínajícím. :) Postup je nafocen s dortem, jež jsem dělala pro nás a byl s krémem, pokud používám granache, tak je práce o dost jednodušší. :)

Dort prořezán, promazán krémem. Po stranách velmi tenká vrstva krému. Vložen do lednice vychladit do tuhého stavu.

Přidaná vrstva krému na dorovnání stran a opět do lednice vychladit.

Po důkladném prochlazení, vložíme na dort potah.

Urovnáme na dortu a pěkně vyhladíme – rukama.

Obřízneme a odstraníme přebytečný potah.

Nyní začíná práce se dvěma žehličkami. Aneb, posilovna hadr. :)

Hotovo, ale pro jistotu a důkladné rovinky ještě obrátíme.

Přiložíme na vrch dortu pevnou podložku

A celý dort otočíme o 180 stupňů. Dohladíme boky. V tomto stavu můžeme dort nechat nějaký čas. ( upozorňuji, stále se pracuje s vychlazeným dortem. Měkký by Vám dělal rotyku... )

Připravená finální podložka

Nasazení.

A otočení zpět. – Hotovo. 

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

novackova 23. 4. 2015, 16:43
(Y) (Y) (Y) (Y) (F) (F) (F)
zoubekm 23. 4. 2015, 15:14
Dobrý den Markuško, Vaše recepty jsou opravdu úžasné (Y) (clamp). Dorty jsem nepekla, ale chtěla bych se to také naučit. Je možné od Vás dostat recept na korpusy a krémy a radu jak na to? Moc děkuji Martina :-) (F)
saryvary8 3. 9. 2014, 10:53
Maruško ,prosím jaký jste na dort použila korpus a jak velkou formu? Můžu poprosit o recept na korpus a ještě prosím co je granache? Děkuji Šárka (Y) (Y)
bekorka 3. 9. 2014, 13:28
@saryvary8 Šárko, píši OZ.
pedimi 14. 8. 2014, 17:43
super,děkujeme (Y) na té 9. fotce jak je obrácený dort jde vidět vrstva krému na dorovnání stran. Mám za sebou pár dortů a problém s tečením potahovky i když používám jen máslový krém,je možný že je to vrstvou krému na bocích??U vás fakt vidím hodně silnou vrstvu já to jen tak zatřu cca 0,3-0,5mm *-)
bekorka 14. 8. 2014, 19:46
@pedimi Péťo, tu vrstvu okolo na bocích, nemyslela jste 0,3 - 0,5 cm? V milimetrech mi to přijde hodně málo... Já mám na bocích tak 0,5 - 0,7cm. Přes centimetr nejdu určitě, to už by podle mého bylo až moc. Mě potah netekl opravdu nikdy, takže pokud by vrstva byla slabá, asi by to mohl být problém a věřila bych, že se může stát tečení potahu... M.
Jonáš7 14. 8. 2014, 14:31
prosím co to je za krém
bekorka 14. 8. 2014, 16:48
@Jonáš7 krém byl pistáciový Věrko.
nula 14. 8. 2014, 20:31
@bekorka nebyl by na něj recept prosím ? jinak super postup (clamp)
bekorka 15. 8. 2014, 0:46
@nula Jindřiško, krém dělám z másla, pistáciového pudingu - vše dlouze vyšlehat do lehké pěnové podoby. ( šlehám až 10minut. ) Poměr na 1,5másla 2 pudingy uvařené v 1/2l mléka. Pak přidávám pistáciovou ochucovací pastu http://dortisimo.cz/eshop/ochucovaci-pasty-a-naplne/9313-ochucovaci-pasta-joypaste-pistacie-100-200-g.html a mezi jednotlivá patra dortu dávám nastrouhané pistáciové oříšky. Přiznám se, že na tomhle opravdu ujíždím... :)
nula 27. 8. 2014, 18:24
@bekorka Maruško moc děkuji vyzkouším, jen mám problém sehnat ty oříšky, všude maj jen solené :-@ (F)
bekorka 28. 8. 2014, 1:52
@nula Jindřiško, já teď mám zoufale málo času, ale mrknu kde je mají a když tak sem dám odkaz... Tam kde jsem je kupovala já, tak nyní nejsou na skladě...
zdenakucerova 14. 8. 2014, 10:29
Na obrázku to vypadá náramně jednoduše, snadno, jakože se to udělá skoro samo ,-) že bych aj já dostala odvahu ,-)...návod je parádní, moc pěkný...jste šikovná (F)
bekorka 14. 8. 2014, 16:50
@zdenakucerova Děkuji Zdeňko, ona to opravdu žádná věda není, jen to chce trochu cviku a jde to samo. :-$ ,-) (L)
jitule1220 14. 8. 2014, 9:17
(Y) (Y) můžu se ještě zeptat jakou používáte potahovku? Dky za skvělý fotopostup (clamp)
bekorka 14. 8. 2014, 12:35
@jitule1220 Smartflex Velvet Jitko.
Macek70 13. 8. 2014, 21:44
Maruško,děkuji (L) (L) za super obrázkový postup na potahování (^) (clamp) (clamp) (clamp)
bekorka 14. 8. 2014, 0:23
@Macek70 Není vůbec za co. Jsem ráda, jestli trochu pomůže. (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie